Welkom

Welkom op de website van Ed’s Garten Bahn!

 

Waarom Ed’s Garten Bahn?

Sinds 2012 produceren wij van Ed’s Garten Bahn kleine series modellen in schaal 1:22,5. We zijn hiermee op meerdere vlakken uniek: we maken gebruik van de allernieuwste technieken zoals 3D printen en door het gekozen businessmodel hebben we de mogelijkheid om modellen altijd weer opnieuw, tegen dezelfde prijs, te produceren. Daarnaast bieden we een grote vrijheid in de keuze van nummers, kleurstellingen en gebruikte componenten. Het enige wat wij u vragen is dat u akkoord gaat met de tijd die wij nodig hebben om een model te bouwen. We hebben geen voorraad, we bouwen ieder model speciaal voor u. We hebben dus geen gelimiteerde series, u hoeft niet plotseling te beslissen omdat een model anders uitverkocht is. Ed’s Garten Bahn is, hoewel de naam anders doet vermoeden, gevestigd in Nederland.

Om tot kwalitatief hoogwaardige modellen te komen is een gedegen technische kennis nodig. Onze jarenlange ervaring met modelbouw heeft er voor gezorgd dat deze kennis ruimschoots aanwezig is. Ook is een gebruik van alleen maar de beste materialen noodzakelijk. Wij doen hierop geen concessies. Wielbanden zijn altijd van RVS, assen draaien altijd in kogellagers en de gebruikte verfmiddelen zijn van industriële kwaliteit. De combinatie met onze liefde voor modelbouw maakt dat onze modellen van uitstekende kwaliteit zijn met een hoge detaillering. En natuurlijk voorzien zijn van zo veel mogelijk leuke en onderscheidende snufjes!

Heeft u al jaren de wens om een specifieke trein in model te bezitten maar is er geen enkele producent welke dit model uitbrengt? Neem contact met ons op om samen met ons te zien of uw wensmodel haalbaar is!

Een korte video met een aantal van onze producten kunt u hier zien.

 Nieuw in 2023

 
Voor dit jaar plannen we als nieuw model een ÖBB lok, namelijk de 1099. Een serie ontwikkeld voor de Mariazeller Bahn, met oorspronkelijk 16 loks in totaal. Een aantal loks zijn nog rijvaardig.
Zoals gewoon wordt dit model in 1:22,5 gebouwd, waarbij veel details overgenomen worden. Natuurlijk wordt een digitale geluidsdcoder ingebouwd en zal de pantograaf bedienbaar zijn. Verdere details worden op dit moment uitgewerkt, net als de prijs. De lok zal te bestellen zijn in rood-beige, bruin en bruin/goud. Hier vindt u meer informatie.
Bron foto: WikipediaNieuw wensmodel

 
Al enige tijd geleden hebben we weer een verzoek voor een wensmodel ontvangen: de Faur L45H. Een voor velen bekende lok. Ondertussen is de ontwikkeling afgerond en zijn de eerste onderdelen in bestelling.


10 jaar Ed’s Garten Bahn

 
Op 12-12-2012 werd Ed’s Garten Bahn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Komende week is dat 10 jaar geleden. In 10 jaar tijd zijn we in staat gebleken om een imposant scala van 25 verschillende modellen uit te brengen in een aanzienlijk aantal varianten wat betreft maatschappij en kleur. En door de gebruikte productiemethode is geen enkel product uitverkocht geweest of zijn onderdelen niet leverbaar geweest.
Dit hebben we alleen met de support van onze klanten kunnen bereiken. En daarvoor zijn we dankbaar. En daarmee willen we door blijven gaan. Ook in deze tijden waarbij prijzen snel oplopen door ongekende gebeurtenissen in de wereld willen we modellen blijven produceren waar andere producenten geen brood in zien omdat er nooit grote aantallen gerealiseerd zullen worden. Modellen die garant staan voor een afwisseling in uw verzameling, waardoor uw hobby plezier blijft geven. Modellen die uw verzameling anders maken dan de verzameling van uw mede-hobbyisten. Uniek, persoonlijk en geheel eigen.
We danken u voor de support in de afgelopen 10 jaren en we hopen dat uw support blijf bestaan. Zodat de variatie in uw eigen wereld blijft bestaan.


 

LET OP: Prijsverhoging per 1 november 2022

 
Ook wij ontkomen er niet aan om een prijsverhoging aan te kondigen. De inkoopprijzen van materialen en onderdelen zijn de afgelopen maanden zo enorm gestegen dat dit onvermijdelijk is. Een paar voorbeelden:
3D geprinte onderdelen: +20%
Decoders en electronica: +18% (als het al leverbaar is)
Stroomafnemers (Kohlen): +33%
Daarnaast zijn de huisvestingskosten en energiekosten ook gestegen.
De prijsverhoging gaat in per 1 november 2022. De nieuwe prijslijst vindt u hier
 


 

Eerste foto’s van de HSB Neubautriebwagen


 
klik hier voor meer foto’s
 


Nieuwigheden voor 2022

Voor dit jaar hebben we de volgende nieuwigheden gepland staan. Beide modellen zijn al ontwikkeld en de bouw van het eerste model is in volle gang.
 
Neubautriebwagen 187016-187019 van de HSB

Kenmerken: 2 Bühler motoren, binnenverlichting, routebord boven de cabine met diverse bestemmingen, ESU LokSound V5 geluidsdecoder, RVS bodem, binneninrichting.
Meer vindt u hier.
 
Stuurstandrijtuig NEVA Retica RhB BDt 1751 – 1758

Kenmerken: 2 Kogellagerassen en 2 assen met stalen wielen, routebord boven de stuurstand met diverse bestemmingen, ESU V5 functiedecoder, lichtwissel, binnenverlichting, binneninrichting. Te bestellen als Massstäblich model (lengte 784 mm) of verkort model (lengte 680 mm).
Meer vindt u hier.

 


De beste wensen voor 2022

We wensen alle bezoekers aan onze website een gelukkig, voorspoedig en gezond 2022!


Prijzen voor 2022

Traditiegetrouw publiceren we in november de nieuwe prijzen voor het komende jaar. Dat doen we nu ook weer. Na een stijging van de prijzen in 2020 is het helaas in 2021 niet beter. De prijzen van grondstoffen zoals acrylaatplaat zijn enorm gestegen (soms tot 60%) en dat is helaas terug te zien in de nieuwe prijzen. We hebben de schade kunnen beperken tot gemiddeld 2%. De nieuwe prijslijst gaat op 1 januari 2021 in.

De prijslijst voor 2022 is hier te vinden.


FahrBAR

Tijdens de Tag der offenen Tür hebben we het prototype van de Fahrbar voorgesteld. Deze wagon (voormalige Postwagon Z 86, daarna WR-S 3820 Calanda Barwagon en nu WR-S 3823 FahrBAR) wordt door een groep enthousiaste jongeren gerestaureerd en omgetoverd tot een moderne rijdende bar. Door de aanschaf van dit model steunt u het project omdat van ieder verkocht model CHF 100,- direct naar de kas van het project gaat. Meer informatie: Projekt FahrBAR.

Foto: Siegfried Messidat


RhB Geaf 2/2: eerste foto’s

Tijdens de Tag der offenen Tür in Landquart van Projekt FahrBAR hebben we het model van onze RhB Geaf 2/2 voorgesteld. Hier de eerste foto’s, meer zullen er nog volgen.


MOB ABDe 8/8 4001-4004


HSB 187 011-2 video en foto’s

[youtube_sc url=”OopEzywHgtE”]

 

Hier kunt u meer zien!


HAG modeltreinen uit Zwitserland

Als u van de site van HAG.swiss hierheen geleid bent kunt u hier meer informatie vinden: hag.edgb.nl


Rhb Be 4/4 516 Vorortspendel

[youtube_sc url=”BcYM0zaQMP0″]


Nieuw voor 2021

Dit jaar willen we de nieuwste RhB rangeerlok Geaf 2/2 in model uitbrengen. Het ontwikkelen is al in volle gang. Zodra dit klaar is kunnen we de prijs bepalen. Zoals altijd krijgt het model een sterke Bühlermotor, RVS wielbanden en een ESU LokSound met Visaton speaker.


Foto: Wikipedia
Meer leest u hier

 


Uitgebreid artikel in de Gartenbahn Profi

In de uitgave 01 van 2021 staat een uitgebreid artikel over ons model van de MGB HGe 4/4 II. U kunt dit artikel hier downloaden als .PDF.


Bewegende beelden van de HSB 187011-2:

[youtube_sc url=”MmrMJI91CGs”]


Eerste foto van het model van de HSB 187011-2


Prijzen voor 2021

Traditiegetrouw publiceren we in november de nieuwe prijzen voor het komende jaar. Dat doen we nu ook weer. 2020 is helaas niet vriendelijk geweest. De prijzen voor inkoop van materialen zijn over de hele linie aanzienlijk gestegen. Hierdoor stijgen de eindprijzen ook, maar door efficientieverbeteringen kunnen we de stijging beperken tot gemiddeld 3,3%. De nieuwe prijslijst gaat op 1 januari 2021 in.

De prijslijst voor 2021 is hier te vinden.


MGB HGe 4/4 Glacier Express

 


Nieuw model: HSB 187011 / 187013

Begonnen als een wensmodel, en nu in ontwikkeling als seriemodel: de HSB 187011 / 187013 “Fischstäbchen”. Binnenkort meer…

Hier vind u meer informatie.


Meer foto’s van de FO/MGB HGe 4/4 II zijn beschikbaar

 


CAD tekening FO HGe 4/4 II

Het model van de FO HGe 4/4 II is klaar voor productie!


Wensmodel

Voor een klant hebben we twee modellen van de General Electric Serie 95 van de Ferrocarriles Argentinos gerealiseerd. Het was al jaren een droom voor de klant om deze trein in model te bezitten. Het origineel reed tussen Mendoza (Argentinië) en Santa Rosa de los Andes (Chili), waarbij het Andesgebergte overwonnen moest worden. Het hoogteverschil was 2.409 meter, wat met een tandradsysteem Systeem Abt overwonnen werd.


Kalmbach Email blast: here is the link

Uitgeverij Kalmbach uit de US heeft een Emailblast rondgestuurd met een link naar een speciale landingspagina voor US bezoekers. Deze pagina is hier te vinden.


Nieuw voor 2020!

Dit jaar willen we de volgende nieuwe modellen uitbrengen:

In de komende dagen zal er meer informatie over de diverse modellen geplaatst worden.


RhB Tm 2/2 111-120 met ZIMO en Däppensound

U kunt uw RhB Tm 2/2 rangeertractor vanaf nu bestellen met een ZIMO MX699 LV decoder met een ingespeelde Däppen Sound. Dit soundfile is speciaal ontworpen voor dit model, waarbij de geluiden precies afgestemd zijn op de rij-eigenschappen van de lok. Er zijn drie verschillende verlichtingsbeelden mogelijk: het bekende Zwitserse 3+1, 3 wit met 2 rood of 3 wit voor en 2 wit achter, de enige juiste verlichting voor tijdens het rangeren. Alle verdere bekende functies (draaiende machinist, deur met servobediening etc.) zijn natuurlijk ook ingebouwd.
De prijs voor deze ZIMO decoder met Däppensound is € 200,-.


Nieuwe prijzen voor 2020 bekend…

Traditiegetrouw publiceren we rond 1 november de nieuwe prijzen voor het komende jaar. Dat doen we nu ook weer. Ondanks stijgende prijzen voor o.a. inkoop zijn de prijzen voor komend jaar fractioneel gestegen. Bij de meeste modellen blijven we onder 1%. De nieuwe prijslijst gaat op 1 januari in.

De prijzen voor AutoMobilia blijven voorlopig, ondanks de uitbreiding van functionaliteit, gelijk.

 

De nieuwe prijslijst is hier te vinden.


Test WP&Y Shovelnose in de Gartenbahn Profi

Het tijdschrift GartenBahn Profi heeft ons prototype van binnen en van buiten bekeken, vastgehouden en opgemeten. De resultaten zijn in een bericht gezet wat u hier kunt downloaden.

We willen graag iets zeggen over sommige gemaakte opmerkingen. Er zijn oorspronkelijk 10 van deze loks geleverd en die hebben in de loop van de jaren veel veranderingen doorgemaakt. Dit prototype is gebouwd naar het voorbeeld van lok nummer 94 in de jaren 80. De Thunderbird op de neus was toen echt kleiner dan de latere. Ook andere details verschillen van lok tot lok. Op de site van Boerries Burkhardt  zijn foto’s te zien van alle nummers in de loop van de tijd.

En zoals u gewend bent bij ons: als u dit model besteld krijgt u de uitvoering die u wilt. Met ovale schoorsteen of rechte schoorsteen, nummers onder de bovenste koplamp of niet. Alle details worden meegenomen. Ook in het CERES model.

 


Een is mooi, twee is mooier…


U kunt het model van deze lok ook bestellen in F-scale: 1:20,3. Meer informatie via het contactformulier.


Eerste foto’s van ons nieuwste model: White Pass & Yukon Railroad GE 90

Meer foto’s vindt u hier.


Zomernieuwheid: White Pass & Yukon Railroad GE 90 Shovelnose

Als nieuw model voor deze zomer kondigen we met trots ons eerste Amerikaans/Canadees model van de General Electric serie 90 diesellokomotief aan. Van dit model zijn er 11 stuks gebouwd voor de White Pass & Yukon Railroad. Ze zijn vanaf 1954 geleverd en hebben in 3 verschillende kleurenschema’s rond gereden. De laatste jaren zijn een aantal loks volledig gerestaureerd en worden ze dagelijks ingezet om vanuit Skagway cruisereizigers de scenic railroad van d White Pass & Yukon te laten zien.
De modellen zijn te bestellen in alle kleurschema’s en in het uiterlijk van de gerestaureerde loks. Ook kunt u het nummer van uw keuze uitzoeken. De modellen kunt u bestellen als analoog (ook voor als u RC rijdt) of digitaal (met sound). En om de set compleet te maken bieden we tevens een dummy aan (geen motoren of electronica).

Meer informatie vindt u hier.


Rework RhB ABe 4/4 III

De afgelopen weken heeft het model van de RhB ABe 4/4 III 51-56 (Bernina Triebwagen) een upgrade gekregen. De detaillering aan de onderzijde van het model is verder verbeterd, de cabines aan binnen en buitenzijde heebn nog meer details gekregen en een electronische route-tafel is ontwikkeld voor de laatste versie (in plaats van het servobediende koersbord). De getinte ramen zijn daarbij ook toegevoegd. Verder zijn er een enorm aantal wijzigingen aangebracht die niet zichtbaar zijn maar wel de productie verbeteren en de eenvoud van service verhogen. Ondanks deze vele verbeteringen blijft de prijs hetzelfde. Meer over de RhB ABe 4/4 III leest u hier.


(Werkelijke grootte 24 x 7 mm)


Prijsaanpassing: RhB Ge 3/3 214-215

De pijs voor de RhB Ge 3/3 214-215 wordt gewijzigd. Met ingang van heden is dit model alleen nog maar te koop met een ESU LokSound XL V5 decoder voor de prijs van € 1.799,-.


Nieuw: FO BCm 2/2 21-22, RhB CFm 2/2 150

Dit jaar willen we een model van de FO BCm 2/2 21-22, later RhB CFm 2/2 150 uitbrengen. Deze Benzintriebwagens zijn in 1927 bij de FO in dienst gekomen met een 2e en 3e klasse afdeling. Onder de vloer lag een 8 cilinder boxermotor die via een versnellingsbak de twee assen aandreef. Een as was voorzien van een tandrad. Nummer 21 werd na 1947 nog als dienstvoertuig gebruikt en is in 1965 aan het Verkehrshaus Luzern overgedragen. Sinds 2008 staat de Benzintriebwagen bij de DFB (depot Aarau) waar de restauratie plaats vindt. Nummer 22 is in 1947 aan de RhB verkocht. In de omgebouwde uitvoering (Cf, dus 3e klasse en bagageafdeling) heeft hij noch enige tijd in Prättigau rond gereden als Cf 2/2 150, later Bf 2/2 150. In 1959 werd hij uitgerangeerd en de wagenkast is tot 1976 gebruikt als padvindersonderkomen.

Het model wordt gebouwd in een mixbouwwijze van 3D geprintte onderdelen, stalen frame en gelaserde delen. Natuurlijk wordt er een Bühlermotor ingebouwd, krijgt het model tandradaandrijving en vele details. De prijs is nog niet bekend.


Vanaf nu: ESU LokSound V5

Vanaf vandaag zullen alle modellen welke met sound besteld zijn uitgeleverd worden met een ESU LokSound V5. Deze nieuwe generatie decoders is een stap in de toekomst. De geluidskwaliteit is verbeterd, er zijn meer uitgangen voor functies, meer mogelijkheden voor servo’s (tot 6 stuks) en nog veel meer.


Nieuw: eerste foto’s van de RhB Ge 3/3

Met trots presenteren we de eerste foto’s van ons laatste model: de RhB Ge 3/3 rangeerlocomotief. Dit model heeft, zoals standaard bij onze modellen, roestvast stalen wielbanden, assen in kogellagers, een sterke Bühlermotor, draaiende machinist, servobediende pantograaf, servobediende deur, LED verlichting met verschillende seinbeelden, voorbereid voor Massoth ontkoppelaars (inclusief de ontkoppelvoorgang waarmee de wagons afgeduwd worden).

Meer foto’s vindt u hier.

Als u deze lok bestelt in de maand december krijgt u de sounddecoder van ons kado!


De nieuwe prijzen voor 2019 zijn bekend

In het afgelopen jaar zijn de prijzen van inkoopdelen en 3D printdelen aanzienlijk gestegen. Als voorbeeld noemen we wielbanden met een stijging van 12% en Bühlermotoren met een stijging van 11%.
Door deze verhogingen zijn we genoodzaakt om van een aantal modellen de prijs per 1 januari 2019 met maximaal 5% (€ 50,-) te verhogen. De gemiddelde verhoging van de prijzen over de hele prijslijst gezien is slechts 0,95% en de modellen die we vorig jaar hebben uitgebracht (RhB Ge 3/3 214-215, RhB Ge 4/4 181, RhB Ge 4/4 182, MOB ABDe 8/8) zijn gelijk gebleven.

De nieuwe prijslijst gaat op 1 januari in. U heeft dus nog 2 maanden de mogelijkheid te bestellen tegen de huidige prijzen!

De prijslijst voor 2019 kunt u hier downloaden.


MOB ABDe 8/8 nu ook in aangepast formaat te bestellen

De modellen die wij bouwen zijn in eerste instantie altijd precies op maat (1:22,5). Dat houdt in dat een personenwagon bij ons een lengte heeft van 80 cm in plaats van 68 cm, zoals gebruikelijk bij andere merken met Zwitserse modellen. Omdat veel klanten hun tuinbaan destijds gebouwd hebben op basis van deze te kleine modellen (de schaal in de lengte is ongeveer 1:24) is het vaak niet mogelijk om onze modellen in de tuin te laten rijden. In de (vaak krappe) bochten staan bovenleidingsmasten of tunnelingangen in de weg.
Om deze klanten tegemoet te komen bieden we de meeste treinstellen (RhB Be 4/4 Vorortpendel, RhB ABe 4/4 Fliegende Rhätier, FO BDeh 2/4 Triebwagen) aan in een verkorte schaal.
Sinds vandaag is de MOB ABDe 8/8 toegevoegd aan dit rijtje. Het verkorte model heeft een totale lengte van 1356 mm (in plaats van 1464 mm). Ook de breedte en hoogte zijn iets aangepast. De uitvoering en gebruikte materialen zijn identiek.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen via info(at)edgb.nl of via het contactformulier.


MOB ABDe 8/8 4001 video

[youtube_sc url=”jxocCLMx1Wk”]


RhB Gmf 4/4 II video

[youtube_sc url=”sw9Tn921eN4″]


RhB Ge 3/3 214-215

 

Als herfstrelease willen we graag deze lok aan u voorstellen. 3 aangedreven assen (middelste verend), Bühlermotor, draaiende machinist, servobediende deur, Zwitserse lichtwissel of wit-rood en nog veel meer eigenschappen zoals een top-model deze hoort te hebben (maar zo gewoon zijn bij ons). U kunt de lok nu voorbestellen. Meer informatie vindt u hier.


FO BDeh 2/4 foto’s in huidige kleurstelling

Meer informatie en foto’s vindt u hier


RhB Gmf 4/4 II foto’s van het pre-productiemodel

Meer informatie en foto’s vindt u hier


RhB xRot mt Snowblower in actie

[youtube_sc url=”Wu32yJd4DIE”]


MOB ABDe 8/8 4001 – 4004

Tijdens het Gartenbahntreffen in Wollerau is het model van de MOB ABDe 8/8 4001 aan het publiek getoond. Het model is 100% op schaal en uitgerust met 4 sterke Bühlermotoren en twee digitale decoders.

Meer informatie vindt u hier.


Het RhB xRot mt prototype is klaar

Het prototype van de RhB xRot mt sneeuwruimer is klaar. De walzen worden aangedreven door een accu, de draaisnelheid is met een knop op de achterzijde in te stellen. Dit model is in staat sneeuw te ruimen. De bouwtijd is ongeveer 6 maanden.

Meer informatie vindt u hier.


Zo ontkoppelen loks met vooraf geinstalleerde ontkoppelaars

[youtube_sc url=”xt1lv_w91kE”]


RhB Tm 2/2 111-120

Lees meer over dit model hier.


Eerste productierun RhB Gmf 4/4 234 01 – 04

Over enige tijd beginnen we met de eerste productierun van de RhB Gmf 4/4 234 01 t/m 04. De run is op enkele modellen na uitverkocht. Als u interesse heeft in dit model, neem dan snel kontakt met ons op. De prijs van dit model (met alle bekende features zoals onze modellen altijd hebben inclusief een ESU geluidsdecoder) is € 2.295,-. Meer leest u hier.


 

Eerste aankondiging van een nieuw model voor 2018!

Het eerste nieuwe model voor 2018 dat wij willen voorstellen is de RhB Ge 4/4 181. Deze lok is in 1916 bij de Bernina Bahn in dienst gekomen. Oorspronkelijk was de asindeling 6/6 (dus 6 aangedreven assen) maar door diverse problemen met de drijfstangen is de lok in 1929 omgebouwd naar een 4/4. Karakteristiek is de remwagen tussen de draaistellen. In 1970 is de lok uit de dienst genomen en over gegeven aan de Museumbaan van Blonay-Chamby, waar hij tot 1990 heeft gereden. Daarna is de lok in de statische voorraad gekomen. Sinds 2008 worden er fondsen geworven om de lok weer op de baan te brengen en dit gaat in september van 2018 tijdens het grote Bernina festival dat wordt georganiseerd ook gebeuren.
Het model is 610 mm lang en heeft diverse functies. De verdere kenmerken kunt u hier lezen.


 


Eerste foto’s definitief productiemodel Backer & Rueb RTM 37

Hier de eerste foto’s van het uiteindelijke productiemodel van de Backertjes. Meer is te zien via deze link. Vergeet niet op de foto te klikken voor een vergroting.


Ed’s Garten Bahn viert 5 jarig bestaan

Op 12-12-2012 vond de inschrijving van Ed’s Garten Bahn plaats bij de Kamer van Koophandel. Dit betekent dat 5 jaar bestaan! In deze 5 jaren hebben we heel veel bereikt. Een ruim scala aan modellen, de start van AutoMobilia. En we hebben heel veel klanten kunnen helpen in het verwezenlijke van hun specifieke wens. Voor sommigen een van de modellen die we leveren, voor anderen eindelijk de juiste draaistellen of die moeilijk zelf te maken onderdelen. Alle gesprekken die we gevoerd hebben in de afgelopen 5 jaren gingen over die fantastische hobby die we delen: modeltreinen op grote schaal. De unieke voordelen van 3D printen hebben het mogelijk gemaakt dat kleine series lonend zijn. Wij zagen de voordelen 5 jaar geleden al. En de komende 5 jaren gaan we daar gewoon mee door.


Backer & Rueb RTM 37


Meer informatie vind U hier


Fliegende Rhätier:

[youtube_sc url=”6Msu82bPXnU”]

 


Klantfoto’s van de RhB ABe 4/4 501 Fliegende Rhätier in LGB schaal (68 cm lang)

RhB ABe 4/4 501
Meer foto’s vind u op de Modelpagina


De eerste foto’s van het model van de RhB ABe 4/4 501 Fliegende Rhätier in LGB schaal (68 cm lang)

RhB ABe 4/4 501

Meer foto’s vind u op de Modelpagina


De eerste foto’s van het model van de RhB ABe 4/4 III Bernina Triebwagen

RhB ABe 4/4 III

Meer foto’s vind u op de Modelpagina


Kerstwens2016


 

Prijzen voor 2017

De prijslijst voor 2017 is bekend. Een aantal modellen zijn iets in prijs gestegen, een aantal zijn goedkoper geworden. De nieuwe prijzen zijn geldig vanaf 1-1-2017. De prijslijst kunt u hier downloaden: Prijslijst


Test van de Tm 2/2 in Gartenbahn Profi

kP1090506

Gartenbahn Profi heeft een test geschreven over het model van de RhB Tm 2/2 111-114. Deze test kunt u hier downloaden (.PDF, 3MB).
In de test staan enige aanbevelingen. Deze worden de komende dagen doorgevoerd in het ontwerp van de lok. De door te voeren wijzigingen zijn een grotere bodemplaat en een aanpassing aan de achterkant van de lamphuizen, waardoor deze dicht zijn. Hiervoor zullen kleine SMD leds gebruikt worden in plaats van de tot nu toe gebruikte 3 mm leds. Verder zullen de ramen voortaan zwarte randen hebben. En schuifraam aan de zijkant wordt niet doorgevoerd omdat de constructie hierdoor te zwak wordt. Wel zal er een extra raamspijl zichtbaar gemaakt worden.

Meer informatie over dit model kunt u hier vinden


 

 

 

HGe 4/4

Voor een artikel in de de Gartenbahn Profi zijn foto’s gemaakt.


 

 

 

AutoMobilia

 

 

 


De eerste foto’s van het nieuwe model van de RhB De 2/2 151 zijn beschikbaar. Klik hier

 

De 151

 

 

 

 

Nieuw: RhB De 2/2 151

Met veel trots presenteren we ons nieuwste model: de RhB De 2/2 151. Het origineel kwam in 1909 op de toenmalige Berninabaan als Fe 2/2 51 in dienst, De omschrijving was “Elektro Triebwagen”. De bovenbouw was destijds van hout en de triebwagen leek vooral op een aangedreven goederenwagon. Het nummer wijzigde in 1965 van 51 naar 151. In 1980 werd een stalen bovenbouw geinstalleerd. Bij de Berninabaan was de kleur grijs, na de overname door de Rh.B. werd de kleur eerst groen, later rood-bruin en sinds het begin van de jaren 90 oranje.
De 151

Meer informatie over het model vindt u hier


14-6-2016: RhB Be 4/4 515 of 516 in aangepaste lengte!

 

Op verzoek van diverse liefhebbers van RhB treinen met een middelgrote baan is de Churer Vorortpendel (Be 4/4) vanaf heden te bestellen in een aangepaste lengte. Een 3 wagen trein meet 204 cm (68 cm per wagon), een 4 wagen trein meet 272 cm. Deze uitvoering is alleen te bestellen als nummer 515 of 516.

 

Be44_Allegra

 

Het model is uitgerust met 2 motordraaistellen met Bühlermotoren en assen in kogellagers, ESU decoder, LED verlichting, LED binnenverlichting. Sound in combinatie met bewegende pantografen zijn standaard.

De prijzen zijn: € 3.195,- voor een 3-wagen trein, € 3.995,- voor een 4 wagen trein.

Voor meer informatie kunt u het contactformulier gebruiken


AutoMobilia Autoverlad

 

Nieuw! Autoverlad naar RhB voorbeeld (wagontype SKL, ook als FO uitvoering te bestellen). Rij uw AutoMobilia auto’s op de speciale wagons. De wagons hebben een digitale decoder waarmee u de auto’s kunt stopzetten door middel van een druk op de knop. De zijkanten van de wagons worden door een servo gekanteld waardoor uw auto’s eenvoudig de wagon op en af kunnen rijden. Ook de aanrijbaan heeft een decoder om de auto te kunnen laten stoppen

 

[youtube_sc url=”UHbnWtBxIiE”]

 

AutoMobilia Autoverlad
AutoMobilia Autoverlad

 

Deze set wordt alleen op bestelling geleverd. Bestellen kunt u via de webshop: www.webshop.edgb.nl

 


Nieuwe Prijslijst

Met ingang van 1-2-2016 hanteren we een nieuwe prijslijst. De meeste prijzen zijn gelijk gebleven, maar op sommige modellen is een kleine verhoging (1,6%) van toepassing.

Een paar modellen zijn van de prijslijst afgehaald. Mocht u toch noch interesse hebben neem dan contact met ons op via het contactformulier


 

AutoMobilia

 

 

Het eerste model uit productie: Volkswagen T2 welke in een startset gaat!

 

VW T2

 

 

[youtube_sc url=”xSAyMMC1DNo”]

De webshop voor Automobilia is live!

 

Webshop AutoMobilia

 

 

[youtube_sc url=”IK73Z8TnL20″]

[youtube_sc url=”GbYjVpMjnbY”]

[youtube_sc url=”4wTqscr8d2k”]

Klik hier voor meer informatie!

 


Klik op de foto om de kleur van dit model van de RhB Ge 4/6 354 te zien!

RhB Ge 4/6 Schokoladebraun

 


RhB Ge 4/6 in Chocoladebruin, passend bij de LGB Schotterzug

RhB Ge 4/6 Schokoladebraun