0070.jpg


Taal - Sprache - Language:
Ed’s Garten Bahn on Facebook
's cover photo

Ed's Garten Bahn

1 week 4 days ago

Ed's Garten Bahn updated their cover photo.

Photos from Ed's Garten Bahn's post

Ed's Garten Bahn

1 month 22 hours ago

The FO balcony loco was the follower of the VZ crocodile. They share the same bogies. Because the engineers moved all devices from the noses to the middle of the…

Model Be 4/4

Origineel | Model | Prijzen

Het model van de Churer Pendelzug wordt gebouwd op schaal 1 op 22,5. De lengte van een 3-wagentrein is ongeveer 2,40 meter. De trein wordt opgebouwd uit Polystyreen plaat in diverse diktes, welke door Foelmodell op een CNC frees gefreesd zijn. de wanden zijn dubbel uitgevoerd waardoor het glas tussen de wand ligt. Bij een eventuele beschadiging van het glas is dit eenvoudig te vervangen. Alle delen worden met behulp van een industrie-kwaliteitslijm gelijmd. Vele onderdelen van de trein zijn middels 3D software in de computer getekend waarna ze geprint zijn in een zeer sterke nylonsoort. De afwerking is met behulp van meerdere lagen grondverf, aflakverf en blanke lak welke gespoten wordt. De belijning wordt aangebracht voor de blanke lak.

De technische uitvoering bestaat uit twee speciaal ontworpen motordraaistellen van nylon met kogellagers en een sterke Buhlermotor (deze motor heeft het dubbele vermogen als de standaard motor van LGB). De draaistellen van de motorwagen zijn voorzien van punten voor stroomafname. De wagens worden gekoppeld door een magnetische koppeling met supersterke neodym magneten waardoor een zekere koppeling een feit is, terwijl loskoppeling eenvoudig blijft. Tussen de wagons zitten snoeren met stekkers voor de overdracht van de diverse elektrische aansluitingen.

Het model wordt als analoog model geleverd, waarbij het mogelijk is om zonder extra kosten een zelf aangeleverde decoder mee in te laten bouwen. Het programmeren van deze decoder laten we graag aan u over. Als er additionele zaken ingebouwd moeten worden zoals b.v. een luidspreker kan dit via het bestelformulier aangegeven worden. Alle wagens zijn voorzien van binnenverlichting middels warmwitte LED’s, welke bij digitaal gebruik schakelbaar zijn. De neuzen hebben ieder 3 koplampen en 2 sluitlichten met LED’s. De oorsprongsuitvoering heeft ook de koplampen en sluitlichten aan de achterzijde van de motorwagen. De cabines hebben verlichting welke brandt met de rijrichting. Het dak is te verwijderen om reizigers aan te brengen. Als u dit niet zelf wilt doen kunt u deze wens altijd kenbaar maken.

De draaistellen, apparaatkasten en vouwbalgen zijn in de juiste kleur grijs gespoten.

Het model kan in niet door R1 bochten vanwege de lengte van de rijtuigen (76 cm). De absolute minimumstraal is R2, maar in R3 of nog beter: R5 komt het model tot zijn recht.

Foto’s van de modellen (klik op de foto voor groot):

Hieronder staan foto’s van de productie: