00018.jpg


AutoMobilia

AutoMobiliaKlik op het logo om naar de webshop te gaan

 

NIEUW!

Ed’s Garten Bahn introduceert een van de missende items voor bij de tuinspoorbaan: rijdende auto’s.

Tot op heden zijn de modelauto’s op de tuinspoorbaan altijd passief. Ze staan stil op de weg of geparkeerd naast een huis of station. Met het Automobilia systeem van Ed’s Garten Bahn kunt u daar nu verandering in brengen.

Iedere auto bevat een sterke motor welke middels een kleine LiPo accu van stroom wordt voorzien. Een acculader wordt altijd meegeleverd. De auto heeft aan de onderzijde een volgmagneet welke de in de rijbaan aangebracht staaldraad volgt. Door de sturende voorwielen rijdt de auto altijd daarheen waar de draad naar toe loopt. Het enige wat u hoeft te doen is de auto aan te zetten en met de volgmagneet op de baan te zetten. Daarna rijdt de auto zonder omkijken minimaal 4 uur rond over uw wegen.

U kunt de rijdraad eenvoudig inslijpen in de weg die u al heeft aangelegd. De diameter van de rijdraad is slechts 1 mm dus een kleine gleufje is al voldoende. Een speciaal opzetstuk voor uw Dremel is leverbaar of bij de bouwmarkt te koop. Het is zaak dat de rijdraad zo dicht mogelijk aan de oppervlakte ligt zodat de magneet de draad goed kan volgen.

Een alternatief is dat u de kant-en-klare baandelen van Ed’s Garten Bahn aanschaft. Er is een totaal gamma van baandelen beschikbaar met rechte stukken, bochten, wissels en keerlussen. De baandelen zijn voorzien van een steentjes-motief waardoor het maken van een weg met deze baandelen ook een grote visuele toevoeging zijn tot uw tuinbaan.

Baandelen
Een scala van baandelen is ontworpen om snel en eenvoudig een rijbaan aan te kunnen leggen. De baandelen zijn gemaakt van polystyreen en hebben een topvlak met steenmotief. Ze zijn geschikt om in de tuin te gebruiken. De baandelen zijn voorzien van een (onzichtbare) rijdraad en het aan elkaar koppelen gaat eenvoudig door de montage-lippen. In het assortiment zitten bochten met een verschillende hoek, rechte baandelen, wissels en een keerluswissel. Hiermee is het mogelijk om de auto om te keren en via dezelfde weg terug te laten rijden. Op deze manier ontstaat er een hondenbot-vormige rijbaan.
Omdat de auto’s in de bocht niet op het midden van de rijbaan rijden is voor het inrijden van iedere bocht een overgang van recht naar bocht nodig. Deze baandelen hebben een hoek van 30 graden en zijn in 2 uitvoeringen te krijgen: van recht naar bocht rechtsaf en van recht naar bocht linksaf.

Verdere baandelen zijn in ontwikkeling. In de loop van de tijd zal er o.a. een binnenbocht komen. Ook een overweg is in ontwikkeling.

IMG_5201

IMG_5204

IMG_5192

Bocht 15 graden:Bocht_15

Bocht 30 graden:Bocht_30

Recht 360 mm:Recht_360

Recht 180 mm:Recht_180

Wissel links:WisselLinks

Wissel rechts:WisselRechts

Keerlusgarnituur:Keerlus_Wissel