0066.jpg


Taal - Sprache - Language:
Ed’s Garten Bahn on Facebook
's cover photo

Ed's Garten Bahn

1 week 4 days ago

Ed's Garten Bahn updated their cover photo.

Photos from Ed's Garten Bahn's post

Ed's Garten Bahn

1 month 22 hours ago

The FO balcony loco was the follower of the VZ crocodile. They share the same bogies. Because the engineers moved all devices from the noses to the middle of the…

Origineel

Origineel | Model | Prijzen

De ABe 4/4 III is een elektrisch motorrijtuig bestemd voor het regionaal personenvervoer van de Rhätische Bahn (RhB).
Deze motorrijtuigen werden in de jaren tachtig in twee series van drie stuks gebouwd voor de Rhätische Bahn (RhB). Hierbij zijn de motorrijtuigen uit de eerste serie voorzien van gate turn-off thyristors en driefasige asynchrone motoren. De motorrijtuigen uit de tweede serie zijn voorzien van gate turn-off thyristors en gelijkstroommotoren.

Deze motorrijtuigen kunnen gecombineerd rijden met locomotieven van het type Gem 4/4, en met motorrijtuigen van het type ABe 4/4 II. De motorrijtuigen zijn opgebouwd op een stalen frame. In de draaistellen zijn twee elektromotoren gemonteerd die via tandwielen ieder een as aandrijven.

De treinen van het type ABe 4/4 III worden door de Rhätische Bahn (RhB) ingezet op het traject tussen St. Moritz en Tirano over de Berninabahn. Bij inzet met Bernina-Panorama-rijtuigen zijn de motorrijtuigen soms niet voor publiek toegankelijk.

(Bron: Wikipedia)